Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έχασαν τη νίκη μέσα από τα… χέρια τους στην Τρίπολη τα Χανιά!

Ισόπαλα με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν τα Χανιά απέναντι στον Αστέρα Β’ Aktor για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού προηγήθηκε στο σκορ, απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες για να εξασφαλίσει τη νίκη στο “Θ.Κολοκοτρώνης” της Τρίπολης και τελικά πλήρωσε την αστοχία της δεχόμενη γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ετσι τα Χανιά έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, μένοντας στον βαθμό της ισοπαλίας. 

Ο Αστέρας Β’ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 8′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Σαφαρίκας κράτησε ανέπαφη την εστία του αποκρούοντας την εκτέλεση του Κωστέα. Στην επόμενη ευκαιρία που είχε το παιχνίδι, η ομάδα των Χανίων κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το γκολ του Αγγελου Κόλα που πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα. 

Τα Χανιά είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν το σκορ και πάλι με τον Κόλα στο ξεκίνημα του β’ μέρους, αλλά αυτή τη φορά ο επιθετικός των Χανίων δεν τα κατάφερε. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού στο υπόλοιπο του αγώνα διαχειρίστηκε υποδειγματικά το παιχνίδι και έχασε δυο τεράστιες ευκαιρίες να κλειδώσει τη νίκη. Ωστόσο στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του αγώνα έφτασαν στην ισοφάριση μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Οκό σε κενή εστία.

 Οι κυριότερες φάσεις του αγώνα:

8′ Ο Αστέρας κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λεμονή στον Ντέτλερ
9′  Ο Σαφαρίκας αποκρούει την εκτέλεση του Κωστέα, ενώ στη συνέχεια ο τερματοφύλακας των Χανίων σταματάει με τα πόδια και νέο πλασέ παίκτη του Αστέρα
15′ Σέντρα Λεμονή η μπάλα κοντράρει στον Λάσκαρη και περνάει δίπλα από το δοκάρι του Αρχοντακάκη.
22′ Ο Τουρκοχωρίτης προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Τσέλιο που έβγαινε απέναντι στον  Αρχοντακάκη
24′ Πρώτη τελική για τα Χανιά με την κεφαλιά του Τσέλιου που έφυγε άουτ
26′ Ο Κόλα με διαγώνιο σουτ νικάει τον Αρχοντακάκη και ανοίγει το σκορ για τα Χανιά
44′ Κούρσα του Οκό και τελείωμα με δυνατό σουτ το οποίο μπλοκάρει ο Σαφαρίκας.
48′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά για να κάνουν το 0-2 με την προβολή του Κόλα με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ μετά από παρέμβαση του Αρχοντακάκη!
61′ Κεφαλιά του Οκό εύκολα μπλοκάρει ο Σαφαρίκας 
63′ Σουτ του Κετού μπλοκάρει σταθερά ο Σαφαρίκας 
76′ Σουτ από τον Κετού από καλή θέση, ο Αρτουντουάγκα βάζει το πόδι του και παραχωρεί κόρνερ  
82′ Ωραίος συνδυασμός Αρτουντουάγκα με Τσέλιο και αυτός για τον Λεμονή, αλλά το πλασέ του τελευταίου σταματάει με σωτήριο τάκλιν ο Σαμπάιο
83′ Καλό σουτ του Λεμονή, η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
87′ Μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με τον Μάλτσι να πλασάρει άουτ σε κενή εστία μετά την προσπάθεια του Μανουσάκη!
89′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά, αυτή τη φορά με τον Λεμονή που δεν μπορεί να βρει εστία από πλεονεκτική θέση και έπειτα από ατομική ενέργεια και παράλληλο γύρισμα του Τσέλιου
90+1′ Ο Αστέρα Β’ ισοφαρίζει σε 1-1 με την κεφαλιά του Οκό μετά από εκτέλεση κόρνερ

Αστέρας Β’ Aktor (Στάικος Βεργέτης): Αρχοντακάκης, Τουρκοχωρίτης (76′ Παπαδημητρίου), Μπουσάι, Γρομητσάρης, Λάσκαρης, Μπουλούλης (46’ Σαμπάιο), Ντέτλερ (57′ Μπατζώνης), Προύντζος (69′ Κάλα), Κετού, Κωστέας (46’ Καραγλάνης), Οκό

Χανιά (Δημήτρης Σπανός): Σαφαρίκας, Προβυδάκης (64′ Ρότα), Γκμπενιόν, Γκοράνοφ, Στεπίνσκι, Αρτουντουάγκα (86′ Μπάτζιος), Κυριακίδης, Λεμονής, Τσέλιος, Μάλτσι, Κόλα (76′ Μανουσάκης)

Διαιτητής: Στάμος Βασίλης (Ηλείας)
Βοηθοί: Ισακοβίδης Ρουσλάν (Λακωνίας), Τσαγανού Δήμητρα (Δυτ. Αττικής)
Τέταρτος διαιτητής: Αλιάγας Αριστείδης (Δυτ.Αττικής)