Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θέμα ΟΦΗ: Πάρε τους τα δίχτυα να μην ράβονται ποτέ

Ο ΟΦΗ μπορεί στον αμυντικό τομέα να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα στο πρώτο μισό του πρώτου γύρου της Super League όμως επιθετικά πετάει “φωτιές” έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής 12 τέρματα στο πρωτάθλημα διαθέτοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που έχει βάλει 13 γκολ. 

Η κρητική ομάδα έχει το προνόμιο αυτά τα 12 γκολ να προέρχονται μέσα από ένα μεγάλο πλουραλισμό που υπάρχει στους παίκτες που βάζουν τη μπάλα στα δίχτυα. Για μια ομάδα που έχει βάλει 12 τέρματα σε 7 ματς θα περίμενε κανείς ότι θα διαθέτει και έναν από τους πρώτους σκόρερ στο πρωτάθλημα όμως αυτό δεν συμβαίνει στον ΟΦΗ. 

Για την ομάδα του Τρ. Δέλλα έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής συνολικά 9 ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα πράγμα που δεν συναντάμε εύκολα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τη θέση του πρώτου σκόρερ στον ΟΦΗ μέχρι στιγμής την μοιράζονται τρεις παίκτες οι Φούντας, Λαμπρόπουλος και Γιούνγκ που έχουν σημειώσει από δύο τέρματα  ενώ από 1 γκολ έχουν πετύχει οι Νους, Γκονθάλεθ, Μπρεσάν, Σενγκέλια, Μπαϊνοβιτς και Σαλσέδο. 

Κοινώς ο ΟΦΗ έχει βρει γκολ απ΄όλες τις γραμμές του σε αυτά τα πρώτα 7 ματς του πρωταθλήματος και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς δείχνει ότι όλοι οι παίκτες προσπαθούν να συνεισφέρουν σε αυτό το κομμάτι. 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην παραγωγή τερμάτων από τον ΟΦΗ είναι ότι τα γκολ έρχονται σε κάθε ματς με τις τελικές του προσπάθειες στα 7 ματς του πρωταθλήματος να είναι 59 με μέσο όρο 8.4 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι. 

Ο ΟΦΗ έχει βρει δίχτυα στις 6 από τις 7 αναμετρήσεις του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής και το μόνο παιχνίδι που δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία ήταν το ματς της πρεμιέρας από την ΑΕΚ όπου έχασε με 3-0. 

Εν κατακλείδι ο ΟΦΗ εφαρμόζει σε απόλυτο βαθμό τον στίχο από τον ύμνο της ομάδας που έφτιαξε πριν πολλά χρόνια  ο αείμνηστος Μανώλης Ρασούλης και λέει “πάρε τους τα δίχτυα να μην ράβονται ποτέ”. Μόνο που για να ακριβολογούμε θα πρέπει να ράψει και τα δικά του δίχτυα που έχουν παραβιαστεί συνολικά μέχρι στιγμής 12 φορές με τον ΟΦΗ να διαθέτει την τρίτη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.