Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου πρότεινε η Εισαγγελέας

Δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και τον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο υπήρξαν σήμερα, Δευτέρα, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών να προτείνει την ενοχή του για πλημμεληματικές πράξεις βαριάς και απλής σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το reader.gr, οι συγκεκριμένες πλημμεληματικές πράξεις, που αφορούν τον πατέρα Αντώνιο αφορούν ηθική αυτουργία και σε μία περίπτωση φυσική αυτουργία σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών σε δομές του Βόλου και της Χίου.

Η εισαγγελική λειτουργός με την πρότασή της που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, ζητά παράλληλα να απαλλαχθούν από αρκετές πράξεις οι κατηγορούμενοι, λόγω αμφιβολιών.

Αναφερόμενη στο ρόλο του πατέρα Αντωνίου η εισαγγελέας σημείωσε μεταξύ άλλων πως ήταν κεντρικό πρόσωπο της οργάνωσης και πρόσωπο αναφοράς που τα παιδιά έβλεπαν ως πατέρα. «Παρά το ότι εκείνος στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε πνευματικό ρόλο, από τις καταθέσεις συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο και η άποψη του ήταν καθοριστική για την πορεία της οργάνωσης».

Πηγή: gazzeta.gr