Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τεράστιες αλλαγές στα πρωταθλήματα των Μικτών Ομάδων!

Δόθηκε σήμερα η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα των Μικτών Ομάδων με τεράστιες αλλαγές στην διεξαγωγή τους, με την ΕΠΟ σε επίπεδο Κ14 να επαναφέρει το παλιό σύστημα με την δημιουργία Μικτών Περιφερειών μετά την πρώτη φάση!

Τα νέα δεδομένα ξεκινούν από την 1η φάση όπου οι Μικτές τόσο σε επίπεδο Κ14 όσο και σε επίπεδο Κ16 θα δώσουν μονά παιχνίδια με τους αντιπάλους τους.

Οι τέσσερις Ενώσεις της Κρήτης συγκροτούν τον 10ο όμιλο και θα αγωνιστούν μόνο σε τρία ματς, ανάλογα με τις έδρες που θα βγάλει η κλήρωση.

Ξεκινώντας από το πρωτάθλημα Κ14, μετά τα τρία παιχνίδια της 1ης φάσης θα σχηματιστούν Περιφέρειες που θα συμμετέχουν σε προπονητικά camp. Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής της ΕΠΣ που αναδείχθηκε πρώτη σε βαθμούς στον Όμιλό της στους αγώνες της 1ης Φάσης, θα είναι προπονητής της αντίστοιχης Περιφέρειας, με βοηθό του τον προπονητή της ΕΠΣ που αναδείχθηκε δεύτερη σε βαθμούς στον ίδιο Όμιλο. Οι δύο συγκεκριμένοι προπονητές θα είναι αρμόδιοι για την επιλογή των 25 ποδοσφαιριστών που θα απαρτίζουν την Ομάδα – Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές. Αναφορικά με την Κρήτη, οι τέσσερις ΕΠΣ Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου θα σχηματίσουν την 10η Περιφέρεια που θα παίξει δύο αγώνες προπονητικού χαρακτήρα με την 9η Περιφέρεια (Σάμος, Χίος, Δωδεκάνησα, Λέσβος, Κυκλάδες). Στην 3η φάση οι δύο Περιφέρειες θα ενωθούν και θα σχηματίσουν την Ζώνη Νήσων με την επιλογή 25 ποδοσφαιριστών από Ομοσπονδιακούς Προπονητές ενώ στην 4η φάση η Ζώνη Νήσων θα ενοποιηθεί με την Νότια Ζώνη και θα δημιουργήσουν την ομάδα προεπιλογής Νότου. Οι ΕΠΣ που θα φιλοξενήσουν τα camp της 2ης, 3ης και 4ης φάσης του Πρωταθλήματος Κ14, θα ορίζονται μετά από εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Το πρωτάθλημα Κ16 θα έχει παρόμοια μορφή με τα τελευταία χρόνια αλλά η μεγάλη αλλαγή είναι στην 1η φάση όπου αντί έξι θα διεξάγονται μόλις τρία παιχνίδια με τις ΕΠΣ της Κρήτης να συγκροτούν τον 10ο όμιλο. Μετά το τέλος της 1ης φάσης από τον 10ο όμιλο θα προκριθεί μόνο ο πρώτος στην επόμενη φάση, όπου σε νοκ άουτ παιχνίδια θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες που προκρίθηκαν από τους υπόλοιπους ομίλους και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με νοκ-άουτ μέχρι τον τελικό. Το αρνητικό σε επίπεδο Κ16 είναι ότι όποια Ένωση αποκλειστεί, θα έχει δώσει μόλις τρία παιχνίδια φέτος! Σύμφωνα με την προκήρυξη, η κλήρωση και για τα δύο Πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Ε.Π.Ο.