Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Όταν δεν νιώθεις ασφάλεια στον άσο υπάρχει πρόβλημα

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σημαντικό διπλό που έκανε στις Σέρρες και ο Μίλαν Ράσταβατς δεν κατάφερε να συνδυάσει το δύσκολο ντεμπούτο του στον πάγκο της κρητικής ομάδας με νίκη όπως έκανε στην πρεμιέρα σαν προπονητής του Aστέρα απέναντι στους “πράσινους” κερδίζοντας τους με 0-1 στο ΟΑΚΑ. 

Το τελικό αποτέλεσμα όμως αδικεί σε μεγάλο βαθμό τον ΟΦΗ αν λάβουμε υπόψη μας δύο παράγοντες, Πρώτα το ότι στο πρώτο ημίχρονο η κρητική ομάδα ήταν πολύ πιο απειλητική και καλύτερη συνολικά από τους “πράσινους” και από τύχη η από νευρικότητα όπως είπε σωστά στις δηλώσεις του ο Μίλαν Ράσταβατς δεν βρήκε δίχτυα. 

Δεύτερον το ότι σε ακόμη ένα παιχνίδι ο ΟΦΗ πληρώνει ατομικά του λάθη με αποτέλεσμα να χάνει άδικα βαθμούς που θα μπορούσαν να τον είχαν κάλλιστα ψηλότερα από την 7η θέση που βρίσκεται τώρα. 

Και μιας και μιλάμε για ατομικά λάθη δεδομένα έχει κάνει πολλά και σημαντικά στα τελευταία ματς ο Νίκος Χριστογεώργος που είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι δεν βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή όμως η ίδιο η ομάδα σε αυτές τις περιπτώσεις καλείται να προστατεύσει έναν παίκτη που δεδομένα τον στηρίζει αλλά που αυτή την στιγμή είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν έχει την απαιτούμενη ψυχολογία να ανταπεξέλθει ως βασικός τερματοφύλακας του ΟΦΗ. 

Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ναούμοφ η πόσο χειρότερος είναι από τον Χριστογεώργο αλλά αν δεν τον δούμε πως μπορούμε να τον κρίνουμε. Μιλάμε για εν΄ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή που πλέον έχει συμπληρώσει πάνω από 40 ημέρες στο Ηράκλειο και δεν έχει καταγράψει ούτε ένα λεπτό συμμετοχής σε επίσημο ματς. 

Το να συνεχίζει ο ΟΦΗ να στηρίζει την δεδομένη στιγμή τον Χριστογεώργο ελοχεύει ένα μεγάλο κίνδυνο να χάσει ένα παίκτη που πέρυσι έκανε αρκετά καλά ματς αλλά φέτος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και τα επίσημα ματς έχει δείξει ότι δεν αντέχει σε μεγάλο βαθμό το βάρος της φανέλας του βασικού τερματοφύλακα του ΟΦΗ. 

Κανείς δεν αμφισβητεί τις δυνατότητες που έχει ο 24χρονος τερματοφύλακας αλλά για να είμαστε ρεαλιστές δεν μπορούν να γίνουν όλοι “Μανδάς” . ΟΦΗ στο πρόσωπο του Χριστογεώργου ίσως βλέπει μια νέα περίπτωση Μανδά όμως οι φετινές εμφανίσεις του Έλληνα γκολκίπερ δεν τον δικαιώνουν με την κρητική ομάδα να έχει την ίδια ώρα έναν από τους καλύτερους περσινούς τερματοφύλακες του πρωταθλήματος τον Μπάουμαν στον “πάγο’ για πειθαρχικό παράπτωμα και τον αντικαταστάτη του Μπάουμαν να ζεσταίνει τον πάγκο εδώ και αρκετό καιρό. 

Ο ΟΦΗ λοιπόν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς το πρώτο ματς με το Βόλο πλησιάζει καλείται να προστατεύσει τον Χριστογεώργο στην παρούσα φάση και να δώσει μια ευκαιρία και στον Ναούμοφ. Το καλύτερο σενάριο βέβαια θα ήταν να επαναενεργοποιήσει την δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση του Μπάουμαν από την στιγμή που ο 28χρονος τερματοφύλακας προπονείται κανονικά στο ΒΑΚ αλλά αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται να υπάρχει σαν άμεση προοπτική στον ορίζοντα. 

Το γυαλί με τον Μπάουμαν έχει ραγίσει και δύσκολα φαίνεται ότι θα ξανακολλήσει αλλά αυτό το γεγονός έχει στερήσει από τον ΟΦΗ ένα τερματοφύλακα που κυρίως ενέπνεε ασφάλεια και στους υπόλοιπους παίκτες της κρητικής ομάδας.