Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μινωική: H ψυχή που βγάζει στα δύσκολα και η εσωτερική “μεταγραφή” του Χατζησεβαστού

Μία μεγάλη νίκη χρειαζόταν η Μινωική για να πιστέψει και πάλι στον εαυτό της και την πέτυχε, χάρη στην ψυχή που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο.

Τραυματισμοί, ατυχία, αστοχία και κακή ψυχολογία συνέβαλαν ώστε η Μινωική να βρίσκεται για τρεις αγωνιστικές μακριά από τον καλό της εαυτό και κατ’ επέκταση χωρίς θετικό αποτέλεσμα για περίπου έναν μήνα.

Φυσικά αυτό άλλαξε το Σάββατο, εκεί όπου η ομάδα του Γιάννη Χατζησεβαστού, με επιβλητική εμφάνιση απέναντι σε ένα από τα κατά γενική ομολογία πιο αξιόλογα σύνολα στην κατηγορία, τον Ρωμανό του Κώστα Ταβλαδωράκη, έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί της και επέστρεψε στα τρίποντα, με την πρώτη φετινή εντός έδρας επιτυχία.

Ο τεχνικός της Μινωικής, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, αναφέρθηκε στην πίεση που πρόσθεσαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές στους εαυτούς τους, που μπήκαν αποφασισμένοι για να πάρουν το τρίποντο, καταθέτοντας και την ψυχή τους στο γήπεδο, αφού όπως τόνισαν μεταξύ τους, δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Κάτι τέτοιο φάνηκε, από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα, όπου οι παίκτες της “Μπάρτσα” κατάφεραν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους, πιέζοντας ψηλά τον Ρωμανό, κερδίζοντας μπάλες και δημιουργώντας έναν εκνευρισμό στους αντιπάλους, που δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους.

Μία στιγμή αδράνειας ωστόσο, ήταν αρκετή να δεχθούν το γκολ της ισοφάρισης, παρόλα αυτά, μεθοδικά και χωρίς να βιάζονται και να εκβιάζουν επιθέσεις, είχαν τον τρόπο και στην προκειμένη περίπτωση την ποιότητα των Περογαμβράκη και Ρουμελιώτη στη φάση του νικητήριου τέρματος, ν’ ανακτήσουν το προβάδισμα την κατάλληλη στιγμή και να πάρουν μία πολύτιμη νίκη για πολλούς λόγους.

Ελλείψει επιλογών στην μεσαία γραμμή, ο Γιάννης Χατζησεβαστός μετέφερε τον Γιάννη Χατζηδημητρίου, από τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα που αγωνίζεται, στο κέντρο και εκείνος τον αποζημίωσε με το παραπάνω, αφού ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του ματς, κλείνοντας καλά τους χώρους στον άξονα και συνθέτοντας ένα πολύ λειτουργικό δίδυμο με τον Κώστα Κοκκινάκη, που ήταν επίσης μέσα στους διακριθέντες.

Πολλαπλά λοιπόν τα οφέλη για τη Μινωική, που πέρα από το τρίποντο, την ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας, κέρδισε και μία “μεταγραφή” σε θέση που… πονάει.