Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλμυρός – Γιούχτας 2-2: Ματσάρα για γερά νεύρα και μεγάλη ανατροπή στο φινάλε!

Σε ένα τρελό ματς στο Γάζι, ο Αλμυρός πέτυχε μεγάλη ανατροπή και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Γιούχτα για το τελικό 2-2 .

Με γκολ των Κοιλιάρα (88′) και Μπανβό (90+2) ο Αλμυρός πέτυχε τεράστια ανατροπή, βρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Γιούχτα, ο οποίος πλήρωσε το αριθμητικό του μειονέκτημα μετά τις αποβολές των Γιαλούση (43″) και Νύκταρη (62′), παρότι έκανε το 2-0 με τον Δωματά στο 68′, με το 2-2 να είναι το τελικό σκορ.

O Γιούχτας εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας του Αλμυρού, προηγήθηκε με αυτογκόλ του Αγαπάκη μόλις στο 3ο λεπτό, έμεινε με 9 παίκτες λόγω των αποβολών του Γιαλούση στο 43ο λεπτό αλλά και του Νύκταρη στο 65′. Βρήκε δεύτερο γκολ με τον Δωματά να σκοράρει από την άσπρη βούλα, όμως ο Αλμυρός δεν τα παράτησε και κατάφερε αρχικά με τον Κοιλιάρα να μειώσει σε 1-2 με κεφαλιά στο 88′ και πέτυχε την μεγάλη ανατροπή με γκολ του Μπανβό στις καθυστερήσεις του αγώνα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα, 2-2 στο Γάζι

Στο 3ο λεπτό ο Παγώνης έκανε το λάθος στην προσπάθεια του να δώσει πίσω στον τερματοφύλακα Χανιωτάκη, ο Δωματάς μπήκε σφήνα αναγκάζοντας τον Αγαπάκη όπου πήγε να απομακρύνει τον κίνδυνο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 3ο λεπτό. 

Στο 17′ ο Αγαπάκης απείλησε για τον Αλμυρό, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ όμως ο Χαϊντίνι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αδράνεια στην άμυνα του Γιούχτα. 

Στο 25′ ο Νύκταρης βρέθηκε σε ευνοϊκό σημείο μέσα στην περιοχή του Αλμυρού, ωστόσο το τελείωμα του δεν απείλησε τον Χανιωτάκη που μπλόκαρε. Στο 30′ το σουτ του Φραγκουλάκη βρήκε τον Κόλλια σε ετοιμότητα. 

Στο 37′ η μεγαλύτερη φάση για τον Αλμυρό στο πρώτο μέρος, με τον Φραγκουλάκη να εκτελεί εξαιρετικά φάουλ, ο Κατσικοκέρης πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Γιούχτα, με τον Κόλλια να αποκρούει σωτήρια. Δύο λεπτά αργότερα ο Νικολάου έστειλε τη μπάλα ξυστά από το δοκάρι του Γιούχτα. 

Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Γιαλούσης έπεσε άγαρμπα πάνω στον Φραγκουλάκη με αποτέλεσμα να δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Φωστέρη, αφήνοντας τον Γιούχτα με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Λεόν κατέβασε τη μπάλα με κεφάλι μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ που πραγματοποιεί στη συνέχεια καταλήγει χωρίς δύναμη στην αγκαλιά του Κόλλια. Στο 60′ ο Δωματάς δέχθηκε διπλό στοπ από τον Χανιωτάκη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια για την εστία του Αλμυρού.

Στο 62′ ο Γιούχτας έμεινε με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Νύκταρη για εξύβριση και διαμαρτυρία, ωστόσο η ομάδα των Αρχανών κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματα της, με τον Δωματά να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ν’ Γκουέμ, ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0 του Γιούχτα μέσα στο Γάζι.

Στο 87′ ο Κοιλιάρας μείωσε σε 1-2 για τον Αλμυρό με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Γκέτσι, ενώ στο τέλος ο Μπάνβο ήρθε να γράψει το 2-2, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας του Γιούχτα, για να πετύχει την μεγάλη ανατροπή για λογαριασμό των Οράνιε.

Οι συνθέσεις:

 

Αλμυρός (Μάριος Ζερβίδης): Χανιωτάκης, Αγαπάκης (65′ Μπανβό), Παγώνης, Νικολάου, Πατινιώτης, Λεόν (79′ Κοιλιάρας), Ν’ Γκουέμ, Φραγκουλάκης, Χαϊντίνι (46′ Γκέτσι), Μπουρσέλης, Κατσικοκέρης

 

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς): Κόλλιας, Γελαδάρης (86′ λ.τ Στακάκης), Γιαλούσης, Ρουσσάκης, Τουγλής, Αργκιλέσι, Πλουσής, Νύκταρης, Αζίζι (46′ Τζανής), Δωματάς (71′ Κοντογιάννης), Ροβίθης (83′ Λίτσκας)