Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σήφης Δασκαλάκης: “Ο ΠΑΟΚ θα έχει το άγχος στο ματς με τον ΟΦΗ”

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” φιλοξενήθηκε ένας πρώην ποδοσφαιριστής που έχει προσωπική εικόνα για το Πρωτάθλημα. Πιο συγκεκριμένα ο επί σειρά ετών τερματοφύλακας, ο Σήφης Δασκαλάκης μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τον Κοτάρσκι, τον Άρη, τον Κουέστα και συνολικά το Πρωτάθλημα.

Μιλώντας αρχικά για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, είπε: «Ανεβασμένος είναι ο ΟΦΗ μετά την νίκη του επί του Παναιτωλικού. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα κερδίσει. Και ακόμη περισσότερο δεν περίμενα αυτό το 0-4. Δεν το περίμενε κανείς ότι θα συμβεί, μέσα στον Παναιτωλικό. Γιατί και ο Παναιτωλικός είχε δείξει μια πολύ καλή εικόνα μέχρι και σήμερα. Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΟΦΗ είναι φαβορί ο Δικέφαλος. Αν και έχει κάποια σκαμπανεβάσματα φέτος. Ο ΟΦΗ πήρε τον βαθμό στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, όποιο αποτέλεσμα κι αν πάρει, κέρδος είναι. Ο ΠΑΟΚ έχει το άγχος».

Όσο για τον Κοτάρσκι: «Είναι πολύ καλός με τα πόδια, είναι φέρελπις. Δεν μου αρέσει όμως ο τρόπος παιχνιδιού που παρουσιάζει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ. Τώρα προσπαθούν όλες οι ομάδες και ο ΠΑΟΚ να κάνουν μπιλντ απ και πάσες από πίσω προς τα εμπρός. Θα τους πιέσει ο ΟΦΗ ψηλά, θα δεχθούν γκολ και θα τρέχουν. Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι κουραστικό να γίνονται συνεχώς πάσες. Ας γίνουν μπροστά οι πάσες όχι πίσω.

Εάν έχεις την Μπαρτσελόνα με τον Μέσι, τον Τσάβι, τον Ινιέστα, τότε το πετυχαίνεις το χτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα πρός την επίθεση. Χωρίς αυτούς τους εξαιρετικούς παίκτες όμως, πείτε μου, ποια ομάδα στην Ευρώπη κατάφερε να διακριθεί; Την πιο ακριβή ομάδα στον κόσμο έχει τώρα ο Γκουαρντιόλα αλλά δεν πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Ο ΠΑΟΚ δεν θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα στο τέλος, εξαιτίας του τρόπου παιχνιδιού, δεν παίζει θελκτικό ποδόσφαιρο. Αυτό το κάνουν πολλές ομάδες. Όταν δεχθούν το γκολ, ύστερα τρέχουν. Το έκανε και ο ΟΦΗ στο παρελθόν. Ο κάθε προπονητής, με ότι όπλα έχει πρέπει να παίξει. Όσο για το πρωτάθλημα το καλύτερο ποδόσφαιρο το παίζει η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι όπως στον πρώτο γύρο, δεν θα του πάνε όλα δεξιά. Θα υπάρξει σασπένς και λόγω των αγώνων στα πλέι οφ”.
 

Ο Δασκαλάκης ρωτήθηκε και για τον Κουέστα και είπε: “Μπορώ να πω ότι είναι καλός με τα πόδια, είναι πολύ καλός. Υπάρχουν κάποιες φάσεις που τον έχουν στιγματίσει στην καριέρα του, όπως ήταν αυτή με τον Μπουχαλάκη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι καλός τερματοφύλακας.Όσο για τον Καμαρά: Φέτος θα δούμε τι θα κάνει. Είναι καλός παίκτης, δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αγώνων που ακολουθούν”.

Πηγή  metrosport