Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Θρίαμβος της Δαμάστας στο Μαρτινέγκο! (0-4)

Η Δαμάστα έφυγε με ένα τεράστιο διπλό από το Μαρτινέγκο επικρατώντας του Εργοτέλη με 0-4 για την 15η εμβόλιμη αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ.

Με τους Τζουβάρα, Κλαπάκη , Βατσινά και Ρουμπάκη να σκοράρουν το συγκρότημα του Δημήτρη Κόκκινου έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα του Εργοτέλη, όντας καλύτερη σχεδόν σε όλο το παιχνίδι.

Εκμεταλλευόμενη τις καιρικές συνθήκες και τον ισχυρό άνεμο που πνέει εδώ και ώρες στο Ηράκλειο η Δαμάστα κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων νωρίς στην αναμέτρηση, με τον αέρα να παίζει άσχημο παιχνίδι στους γηπεδούχους.

Στο 16′ ο Κλαπάκης εκτέλεσε φάουλ λόγω του ανέμου η μπάλα πήρε μεγάλη δύναμη και τροχιά προς την εστία του Μιράσι, ο οποίος αρχικά απέκρουσε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στην επαναφορά, με τον Τζουβάρα έχοντας τη βοήθεια του δοκαριού να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0. Στο 19′ ήρθε και το 2-0 για τους φιλοξενούμενους με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κλαπάκη,

Στο 22 ήρθε η πρώτη απειλή για τον Εργοτέλη με τον Περσκέφα να σεντράρει από δεξιά και τον Σφακιανάκη που βρέθηκε μέσα στην περιοχή να πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Χατζιδάκη.

Στο 28′ ο Κλαπάκης βρήκε με κόρνερ στο πρώτο δοκάρι τον Ταμπάκη, εκείνος έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε με τον Μιράσι να προλαβαίνει τον Πεταλάκη που πήγε να ευνοηθεί από την κόντρα.

Στη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού έγινε η φάση της… χρονιάς. Ο Μηλιαράκης σούταρε η μπάλα σύμφωνα με τους “μπλε” πέρασε τη γραμμή, ωστόσο ο Βατσινάς που παρακολούθησε τη φάση, πάνω στη γραμμή στην επαναφορά την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Με τον ίδιο ζήλο μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Δαμάστα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες πριν φτάσει το σκορ στις τάξεις του 3-0.

Στο 56′ ο Βατσινάς πλάσαρε από κοντά άουτ, ενώ στο 61′ ο Κλαπάκης νικήθηκε από τον Μιράσι που έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ. Στιγμές όμως αργότερα οι “μπλε” του Δημήτρη Κόκκινου, έγραψαν το 3-0 με τον Ταμπάκη να δίνει έτοιμο γκολ στον Βατσινά.

Η πίεση της Δαμάστας συνεχίστηκε και μετά το 3-0, με τον Τζουβάρα να υποχρεώνει σε νέα απόκρουση τον Μιράσι στο 76′. Το τελικό 0-4 για τη Δαμάστα έγραψε ο Ρουμπάκης στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης: Μιράσι, Περσκέφα (64′ Κατσούρρι), Κορνάρος, Τσέρος, Χότζα, Κόκκινος (64′ Πάπα), Σφακιανάκης (46′ Κρασανάκης), Ντίσα, Σκούφος (64′  Βασιλάκης), Κουτάντος, Σκούρα

Δαμάστα: Χατζιδάκης, Μηλιαράκης (48′ Τσιντάρης), Αποστολάκης, Πεταλάκης, Σερλιδάκης (67′ Κοκορέλιας), Κουτσοποδιώτης, Κόκκινος, Κλαπάκης, Τζουβάρας, Ταμπάκης (67′ Κοσμάς), Βατσινάς (80′ Μυφτάρι)