Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aφροδίτη Μανιού: “Τιμή μου να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα”

Μεγάλη τιμή για τον ΟΦΗ και το τμήμα στίβου του συλλόγου, αλλά και σημαντική διάκριση για την ίδια, αποτελεί η παρουσία της ακοντίστριας  Αφροδίτης Μανιού, στο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων, που θα διεξαχθεί στη Λεϊρία της Πορτογαλίας στις 23 και 24 Μαρτίου.

Η σπουδαία αθλήτρια του ΟΦΗ, κέρδισε τη συμμετοχή της στην αποστολή της Εθνικής ομάδας, με το ατομικό ρεκόρ που έκανε (56.06), στο πρόσφατο «8ο Κύπελλο Χειμερινών Ρίψεων», που έγινε στο Στάδιο Ελευθερίας και το Παγκρήτιο Στάδιο.

Η επίδοση αυτή, είναι η 4η καλύτερη από τις αθλήτριες που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Μιλώντας στο ofierasitechnis.gr η Αφροδίτη Μανιού, τονίζει για την συμμετοχή της στην διοργάνωση, ως μέλος της Εθνικής ομάδας, ότι «είναι τιμή μου, να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα. Είναι στόχος μου, να είμαι μέλος της Εθνικής και να συμμετέχω στις μεγάλες διοργανώσεις. Χαίρομαι που θα είμαι εκεί. Ηταν να πάω και πέρσι, είχα επιλεγεί, αλλά κόλλησα covid-19 και έχασα την ευκαιρία».

Για το στόχο που έχει στον αγώνα, η Αφροδίτη Μανιού, τονίζει ότι «πηγαίνω για να ρίξω τα μέτρα μου και αν το καταφέρω θα είμαι χαρούμενη. Θέλω να σταθεροποιηθώ στα 56 μέτρα και από εκεί και πέρα να κυνηγήσω ότι καλύτερο έρθει».

Η αποστολή

Η Ελληνική αποστολή, που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων της Πορτογαλίας αποτελείται συνολικά από 11 μέλη, πέντε άνδρες και έξι γυναίκες.

Αναλυτικά:

Άνδρες

Σφυροβολία: Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών) – Ιβάν Μενγκλεμπέη (ΓΣ ΕΛ Βενιζέλος).

Σφυροβολία Κ23: Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελ Βενιζέλος).

Σφαιροβολία: Αναστάσιος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) – Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος).

Γυναίκες

Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης).

Δισκοβολία Κ23: Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος).

Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος) – Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ).

Σφαιροβολία: Μαρία Μαγκούλια (Ένωση Καζώνης-Καλύμνου 2000).

Σφυροβολία Κ23: Σταυρούλα Κοσμίδου (ΓΣ Ελ Βενιζέλος).