Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γ. Σουλτάτος: «Πορευόμαστε με ψηλά το κεφάλι και αναμένουμε την επιστροφή στις νίκες»

Ο Γιώργος Σουλτάτος με ανάρτηση του , αναφέρθηκε στο γεγονός της πτώσης του Εργοτέλη στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Ένας ακόμα άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με την ιστορία του Εργοτέλη, ο Γιώργος Σουλτάτος μίλησε για την αποχώρηση της ομάδας από τις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο τόνισε οι φίλοι της θα συνεχίσουν να πορεύονται με ψηλά το κεφάλι, χαρακτηρίζοντας ως ήττα αυτά που συμβαίνει και επεσήμανε πως αναμένει την επιστροφή στις νίκες.

Εν κατακλείδι επί χρόνια πρόεδρος και συνιδιοκτήτης της ΠΑΕ Εργοτέλης, ανέφερε πως το Ηράκλειο από αύριο θα είναι πολύ φτωχότερο χωρίς τον Εργοτέλη εκεί που του αρμόζει.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανάρτηση του ο Γ. Σουλτάτος:

Ο Εργοτέλης ζει και θα ζει μέσα από τα παιδιά του. Στην Εθνική Ελλάδος, στις μεγάλες κατηγορίες, στο εξωτερικό. Όσο υπάρχουν αυτά τα παιδιά, και θα υπάρξουν και πολλά ακόμα, η ιδέα αυτής της ομάδας θα παραμένει αναλλοίωτη και στο μυαλό όλων των πραγματικών φιλάθλων στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Η προσφορά του σωματείου αυτού στον αθλητισμό της χώρας είναι τεράστια. Το 2004 ακούσαμε πρώτη φορά για ποδοσφαιρικό πολιτισμό, για ποδοσφαιρική «υγεία», για οικογένειες στο γήπεδο για τη χαρά του αθλήματος και μόνο. Ο Εργοτέλης χάραξε την πορεία του με τιμιότητα, σεβασμό προς το άθλημα και τους ανθρώπους του αλλά και με κοινωνικό αίσθημα. Επεδίωξε να αλλάξει ένα βαθιά ριζωμένο κατεστημένο που ήθελε τα σωματεία να πουλούν οπαδισμό, να πρόκεινται σε άλλα σωματεία για να κερδίσουν εύνοια, να κοροϊδεύουν το ποδόσφαιρο και μαζί τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο καλύτερος όμως δεν κερδίζει πάντα, αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου. Έρχονται και ήττες, καμιά φορά βαριές. Οι μεγάλες ομάδες είναι εκείνες που καταφέρνουν να διαχειριστούν αυτές τις ήττες. Πορευόμαστε λοιπόν με το κεφάλι ψηλά, με τις ίδιες αξίες! Κρατάμε την ευγενή μας πορεία, την ιστορία μας, τις καλές μας στιγμές και αναμένουμε την επιστροφή μας στις νίκες. Για ένα παππού που έβλεπε ένα παιχνίδι με αγωνία, για ένα παιδί του Μαρτινέγκο που ονειρευόταν να παίξει στα μεγάλα σαλόνια! Υ.Γ. Καλό θα ήταν ο Ηρακλειώτης φίλαθλος του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού κ.ο.κ. να θυμηθεί ότι το δικό του παιδί θα πάει στον Εργοτέλη να μάθει και να δει μπάλα και πολιτισμό, την δική του πόλη θα στηρίξει. Το Ηράκλειο από αύριο θα είναι πολύ φτωχότερο χωρίς τον Εργοτέλη εκεί που του αρμόζει.