Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Oι εμμονές του Νταμπράουσκας τον έφεραν από την αποθέωση στον προβληματισμό

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας το Σάββατο μετά το τέλος του ματς με τον Λεβαδειακό ήταν η πρώτη φορά που όχι μόνο δεν χειροκροτήθηκε αλλά αποδοκιμάστηκε από μερίδα του κόσμου του ΟΦΗ, μαζί με τους παίκτες της ομάδας.

Και αυτό είναι ένα σημάδι που πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του ο Λιθουανός τεχνικός που ουδείς αμφισβητεί ότι με τον ερχομό του άλλαξε άρδην προς το καλύτερο τον ΟΦΗ και τον έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό, όμως τον τελευταίο 1 μήνα ο 46χρονος προπονητής δείχνει να έχει στερέψει από λύσεις και φρέσκιες ιδέες και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά στην γενικότερη συμπεριφορά του.

Ο ευγενέστατος Λιθουανός ξαφνικά άρχισε να ενοχλείται από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα εδώ και καιρό και να ψάχνει δικαιολογίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για τα αγωνιστικό μπλοκάρισμα του ΟΦΗ.

Αρκετοί συνάδελφοι προσπαθούν εδώ και καιρό να εξηγήσουν στον Νταμπράουσκας αυτό που έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου ότι “Βάλντας μας πήραν χαμπάρι” όμως ο τεχνικός του ΟΦΗ εξακολουθεί και επιμένει σε μια αμυντικογενή τακτική κυρίως στα εντός έδρας ματς που ξεπερνάει κάθε λογική.

Και θα μου πείτε εύλογα όπως είπε ο Λιθουανός σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη τύπου με τον Λεβαδειακό με το ίδιο σύστημα δεν κατάφερε να βγάλει τον ΟΦΗ από το αγωνιστικό τέλμα που είχε περιέλθει όταν τον παρέλαβε ;

Ναι αλλά με την διαφορά ότι πλέον ο ΟΦΗ έχει πληθώρα επιθετικογενών ποδοσφαιριστών που όμως οι περισσότεροι μένουν στον πάγκο και είτε παίζουν ελάχιστα η καθόλου.

Στο ματς με τον Λεβαδειακό ο ΟΦΗ ξεκίνησε με σέντερ φορ τον Ντίκο που όταν πατήσει την περιοχή βραχυκυκλώνει , και παρτενέρ του ουσιαστικά τον Μπαλογιάννη που μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει σε αυτή την ομάδα. Την ίδια ώρα ο Νταμπράουσκας είχε στον πάγκο τους Νέιρα, Μπιφουμά, Γκρόνιγκ, Τσιλιανίδη και Μοσκέρα.

Πέντε παίκτες δηλαδή που του έδιναν την δυνατότητα να παίξει το αγαπημένο του 4-2-3-1 αλλά ο Λιθουανός επέλεξε να παίξει με το ίδιο σύστημα και κόντρα στον ουραγό Λεβαδειακό με τα αποτελέσματα να αποτυπώνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μοσκέρα αν και έκανε προθέρμανση τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος δεν μπήκε ποτέ στο ματς , με τον ΟΦΗ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 4 και όχι 5 αλλαγές όπως έχει το δικαίωμα.

Ο Λιθουανός τεχνικός εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου δείχνει μπλοκαρισμένος, εκνευρισμένος και χωρίς καθαρό μυαλό για να γυρίσει το κουμπί και να ξαναδούμε έναν ΟΦΗ που θα παίζει ωραίο αλλά κυρίως ουσιαστικό επιθετικό ποδόσφαιρο.

Και εδώ ισχύει απόλυτα το ρητό που λέει ότι “ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται” και ο Νταμπράουσκας φαίνεται ότι τα έχει κάνει θάλασσα τον τελευταίο μήνα με τις ποδοσφαιρικές του εμμονές.

Το πιο δύσκολο για ένα προπονητή δεν είναι να διαχειριστεί τις νίκες αλλά τις ήττες και εκεί φαίνεται ότι ο Λιθουανός έχει μπλοκάρει και δεν μπορεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την αγωνιστική καθίζηση της ομάδας του τον τελευταίο μήνα.

Ελπίζουμε λοιπόν στη διακοπή του πρωταθλήματος να κάνει και ο ίδιος την δική του αυτοκριτική και να προσπαθήσει ορθολογικά να γυρίσει το κουμπί και να δούμε με την επιστροφή στη δράση έναν ΟΦΗ που θα επαναφέρει το χαμόγελο του κόσμου , και το χειροκρότημα στους παίκτες και στον Λιθουανό τεχνικό.

Y.Γ Το Σάββατο ήταν η πρώτη φορά που τα λόγια του Λιθουανού τεχνικού μεταφράστηκαν απόλυτα σωστά από τον γυμναστή της ομάδας Νίκο Κουνδουράκη που αν και είναι άλλη η θέση του γνωρίζει πολύ καλά τον συγκεκριμένο ρόλο και ίσως θα έπρεπε εδώ και καιρό να βρίσκεται δίπλα στον Λιθουανό τεχνικό για να μην χανόμαστε στη μετάφραση.