Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tρ. Δέλλας: “Eίναι λάθος να ξηλώνεις μια ομάδα και να φέρνεις μια καινούργια για να χτίσεις”

Κυρίως στο ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον ΟΦΗ μετά τη φετινή αποτυχημένη σεζόν κινήθηκε η συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του ματς του ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό με τον Τρ. Δέλλα να τονίζει για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει σκοπό να ξηλώσει όλη την ομάδα και να την χτίσει από την αρχή αλλά να στηριχτεί σε ένα κορμό όπου πάνω σε αυτό θα προστεθούν παίκτες με ποιότητα που θα βοηθήσουν την ομάδα να κάνει μια καλύτερη σεζόν από  τη φετινή. 

Ο τεχνικός του ΟΦΗ αναφέρθηκε και στον Κ. Γιαννούλη λέγοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να μείνει από κάποιο άλλο πόστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ για τα νέα παιδιά που έπαιξαν σήμερα τον Θεοδοσουλάκη και τον Αποστολάκη επισήμανε ότι είδε και καλά πράγματα αλλά και πράγματα που χρίζουν βελτίωσης για το μέλλον. 

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Τρ. Δέλλα στη συνέντευξη τύπου: 

Για το τι χρειάζεται για να βρει ο ΟΦΗ την σταθερότητα που του λείπει τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος: 

“Συνοψίσατε ένα παιχνίδι σε μια χρονιά, Επειδή δεν ήμουν πριν εδώ και το σημερινό παιχνίδι ήταν δική μου επιλογή να χρησιμοποιήσω νέα παιδιά η παιδιά που δεν έχουν παίξει πολύ , αυτό μας επηρέασε για 25 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκε ο αντίπαλος και αυτό έκανε πιο δύσκολη την κατάσταση. Αυτό είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώνει μια ομάδα όταν θέλει ένας προπονητής να δει πράγματα να δει παίκτες ειδικά νεαρούς που είναι από τις Ακαδημίες της ομάδας. Εγώ μπορώ να μιλήσω για την εικόνα της ομάδας τον καιρό που είμαι εδώ. Το τι συνέβη στο παρελθόν ήταν και ο λόγος για να γίνουν δύο αλλαγές προπονητών. Άρα δεν θέλω να μιλήσω για την εποχή πριν έρθω εδώ αλλά για την εποχή την δική μου. Το σημερινό ματς δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα που είμασταν μια ισορροπημένη ομάδα σε όλες τις γραμμές. Το σημερινό ματς χάθηκε σήμερα με δική μου ευθύνη, επειδή θέλησα να κάνω αρκετές αλλαγές και να δώσω χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν είχαν παίξει Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μην μπλέξουμε σε περιπέτειες και ο δεύτερος στόχος που είχαμε θέσει εσωτερικά ήταν να τερματίσουμε πρώτοι στα Play Outs. Δυστυχώς ο δεύτερος στόχος δεν επετεύχθη αλλά θεωρώ ότι η γενική εικόνα επί της παρουσίας μου μόνο θετική είναι από την ανταπόκριση και την θέληση που έδειξαν τα παιδιά για να ανατρέψουν την κατάσταση. Και αυτή την κατάσταση που επικρατούσε πριν καθ΄όλη την διάρκεια της περιόδου θέλουμε την επόμενη σεζόν να την αλλάξουμε να την βελτιώσουμε για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα και να την βελτιώσουμε μέσα στο γήπεδο”. 

Για το εισέπραξε από την εικόνα των νέων παιδιών που έπαιξαν σήμερα: 

“Eίδα και καλά πράγματα , είδα και πράγματα όμως που χρίζουν βελτίωσης ειδικά στον Θεοδοσουλάκη που έπαιξε για πρώτη φορά σε μια θέση που δεν είναι δικιά του , ξέροντας εκ των προτέρων ότι μπορεί να συμβεί να μην έχουμε μια ομοιογένεια σαν ομάδα. Αυτό δεν με απασχολεί καθόλου όμως αυτό είναι το τίμημα που ξέρει ότι θα πληρώσει ένας προπονητής όταν θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι δουλεύουν Ακαδημίες από κάτω. Ήταν μια ανώδυνη αλλά και διδακτική ήττα κυρίως για τα νέα παιδιά στο κομμάτι των εμπειριών που μπορούν να πάρουν μέσα από τέτοια ματς. Σίγουρα είδα και πράγματα που δεν μου άρεσαν όπως είπα το πρώτο 25λεπτο που δεν μπήκαμε καθόλου στο ματς όπου είμασταν μια ταχύτητα κάτω και προσπαθήσαμε να το βελτιώσουμε από τις αλλαγές.” 

Αν επηρεάζεται η τελική του αξιολόγηση από το σημερινό παιχνίδι: 

“;Oχι δεν νομίζω. Σας έχω πει το σκεπτικό μου εδώ και καιρό για τη νέα χρονιά. Η ομάδα πρέπει να έχει μια βάση και πάνω σε αυτή τη βάση να πατήσει και με τις προσθήκες που θα έρθουν να βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι. Είναι λάθος να ξηλώνεις μια ομάδα και να φέρνεις μια καινούργια για να χτίσεις και να θες να έχεις αποτέλεσμα. Σε αυτό το πλάνο θέλουμε να κινηθούμε, λήγουν πολλά συμβόλαια ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με κάποια παιδιά και το άμεσο μέλλον θα μας δείξει που θα κατευθυνθούμε.”

Για την αποχώρηση του Γιαννούλη από την ενεργό δράση και το πως είναι η μετάβαση για έναν ποδοσφαιριστή από τη δράση στην απόσυρση:

“Όταν παίζεις ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια σου φταίνε όλα τα μικρά η προπόνηση το ξενοδοχείο όταν σταματάς όμως όλα αυτά σου λείπουν. Στον Κώστα πιστεύω θα λείψουν περισσότερο η καθημερινότητα τα αποδυτήρια. Είναι ένας μικρός θάνατος αλλά πάντα τους λέω ότι η πραγματική ζωή είναι μετά το ποδόσφαιρο. Αυτό που θα συνοδεύει τον Γιαννούλη μετά το τέλος της καριέρας του είναι το ήθος του . Το μεγαλύτερο παράσημο για ένα ποδοσφαιριστή είναι ο χαρακτήρας του. Ο Γιαννούλης με τον χαρακτήρα που έχει , το ήθος που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια με αυτό θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια. Θα έχει πάρα πολύ χρόνο να σκεφτεί την επόμενη ημέρα της ζωής του και εύχομαι να μείνει στο ποδόσφαιρο γιατί έχει προσφέρει στο άθλημα”. .