Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κομίνης: «Στο ΟΦΗ-Πλατανιάς έδωσα πέναλτι που δεν υπήρχε» (video)

Ήταν 22  Μαΐου του 2019, όταν ο ΟΦΗ κέρδισε τον Πλατανιά στα μπαράζ της Σούπερ Λιγκ με σκορ 3-2 και παρέμεινε στην κατηγορία.

To 1o γκολ του ΟΦΗ, το σημείωσε ο Νέιρα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, για το οποίο ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή betarades και τόνισε πώς η εσχάτη των ποινών την οποία καταλόγισε, δεν υπήρχε! 

Ακολουθεί το επίμαχο σημείο των σχετικών δηλώσεων που παραχώρησε ο Κομίνης όπως τις απομαγνητοφώνησε το athlitiko:

«Τα είχε όλα αυτό το ματς… Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι κάνω ζέσταμα, είναι ένας τύπος στο Ηράκλειο ο οποίος είναι στην κερκίδα, εγώ κάνω ζέσταμα στη διχοτόμο, έχω έρθει κοντά στην κερκίδα που δείχνει η κάμερα απέναντι και κάνω κάποιες διατάσεις, σηκώνομαι και κάνω κάποια σπριντάκια. Είναι ένας τύπος ο οποίος δεν έχει σταματήσει 25 λεπτά που κάνω ζέσταμα να λέει “Κομίνη είσαι ο καλύτερος διαιτητής, τι διαιτητάρα που είσαι!”. Να λέει, να λέει! Κάποια στιγμή γύρισα, τον κοίταξα, λέω θα πει τι κοιτάς ρε, τελικά τούτο, εκείνο, το άλλο, πάω να κάνω ένα σπριντ και φεύγει το πόδι σε μία λακκούβα όπως είναι το χόρτο και νιώθω ένα κάψιμο πίσω. Και ακούω έναν άλλο από πίσω να λέει τον μάτιασες τον άνθρωπο, τον έφαγες λέει! Πηγαίνω μέσα, βάζω λίγο ψυκτικό, λίγο πάγο, έρχεται ο γιατρός, λέω στα παιδιά θα μου περάσει μέχρι να μπω μέσα, ξεκινάμε και ο Θεός βοηθός. Ξεκινάμε το παιχνίδι, βλέπω ότι κάτι δεν πάει καλά. Λέω κάτσε να περάσουν 2-3 λεπτά προκειμένου να μην πουν κι αυτοί που έβλεπαν το παιχνίδι από την τηλεόραση ότι βγήκα έξω στο 3ο λεπτό κιόλας.

Και γίνεται στο 7ο λεπτό ένα πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ… Δίνω το πέναλτι όπου δεν υπάρχει. Τώρα τι να πω… Αλλά, είναι από τις φάσεις που μέσα στο γήπεδο λες ότι δε γίνεται τώρα να έχω κάνει λάθος. Είναι ο αμυντικός του Πλατανιά ο οποίος παίρνει μία φορά… Δηλαδή αμυντικός τώρα να φεύγει με τέτοιο τάκλιν μέσα στην περιοχή. Και βλέπεις τον παίκτη του ΟΦΗ, ο Νέιρα, ποιος ήταν και σηκώνεται στον αέρα, τον πήρε λέω και τον σήκωσε. Το “καρφώνω” εκεί, μη μου λέτε κουβέντα, φύγε από εδώ, από εκεί. VAR δεν υπάρχει, είχα όμως από τους ποδοσφαιριστές την αξιοπιστία ότι ρέφερι την μπάλα, τούτο, εκείνο… Λέω στους συναδέλφους εκεί διαιτητές, στους βοηθούς, τι βλέπετε τους λέω; Πέναλτι μου λένε μαζί. Μαζί; Μαζί εντάξει. Ωραία, όλα καλά τότε όμως εγώ έχω την ενόχληση στο πόδι και προσπαθώ να βγω έξω, γίνεται το πέναλτι και λέω τώρα δεν θα βγω, θα συνεχίσω.

Συνεχίζω το παιχνίδι, πηγαίνω προς τον πάγκο του ΟΦΗ και ήταν ένας κύριος και τον λέω κύριο γιατί ήταν κύριος, εκπρόσωπος του Πλατανιά, ήταν ο Τάτσης προπονητής, ο Γιάννης Τάτσης και όπως έχει βγει η μπάλα αράουτ, μου λέει, Γιώργο, δεν υπάρχει πέναλτι μου λέει στη φάση, αλλά ok συνεχίζουμε το παιχνίδι μας. Ηταν εκπρόσωπος του Πλατανιά, Δημήτρη θυμάμαι τον έλεγαν… Ηταν κύριος. Ηρθε ήρεμος και μου λέει δεν υπάρχει πέναλτι μου λέει, αλλά συνεχίζουμε το παιχνίδι μας. Και λέω τι να πω τώρα, να βγω έξω; Θα πουν όλοι ήρθε ο Κομίνης, έδωσε το πέναλτι το μούφα και βγήκε έξω! Την έκανε τη δουλειά του, να βάλουνε μέσα τον Διαμαντόπουλο που είναι 4ος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Οπότε συνεχίζω παρότι πονούσα. Μιλάμε ότι έκανα 4 μήνες να το ξεπεράσω το πρόβλημα.

Εξελίσσεται το παιχνίδι, ισοφαρίζει ο Πλατανιάς. Όταν ισοφάρισε ο Πλατανιάς λέω από μέσα μου, έκανα το σταυρό μου! Μπαίνουμε στ’ αποδυτήρια, έχουν πέσει δακρυγόνα, έχει γίνει ένας χαμός. Μέσα στα αποδυτήρια δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα, ένας εισαγγελέας ήρθε εκεί να φωνάζει και να ωρύεται. Ποιος είναι ο κύριος λέει, εγώ ποιος είμαι; Ο βοηθός εν τω μεταξύ που ήταν σε εκείνο το παιχνίδι, ο Μπαλτάς ο Χρήστος του κάνει επίθεση του εισαγγελέα! Πέρασε σε παρακαλώ του λέει έξω! Εγώ του λέει; Τι δουλειά έχεις εδώ μέσα και είναι και οξύθυμος ο Μπαλτάς. Και του λέει είμαι εισαγγελέας. Εγώ ήρθα εδώ για να σας βοηθήσω κι εσείς… Του είπα τότε εγώ ότι έχουμε κι εμείς ένταση, δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα, εντάξει ξεπεράστηκε κι αυτό. Δεν υπήρχε πέναλτι, είχε βρει την μπάλα. Ο Παπανικολάου πρέπει να ήταν;

Ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο, Γιακουμάκης γκολ, φανέλα, αντιλαμβάνεται ότι θα πάρει κόκκινη γιατί είχε δεύτερη κίτρινη. Δεύτερη κίτρινη και για έναν παίκτη του Πλατανιά μετά, κάποιον είχε αρπάξει αυτός από το λαιμό, είχε σπρωξίδια και τέτοια εκεί. Δεύτερη και αυτός, γεια σας. Και στο 92′, εν τω μεταξύ δίνω καθυστερήσεις 6 λεπτά, να δεις πώς είναι… Εξι λεπτά καθυστέρηση. Αυτοί από τον ΟΦΗ γιατί 6 κ. διαιτητά; Παίζουμε κατηγορία, 2-2 στο 92’ ο Πλατανιάς. Από τη μία λες θεία δίκη έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, φάουλ καθαρό στο 96′, μπαίνει το γκολ απευθείας…».

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Κομίνη να είναι στο χρονικό σημείο μεταξύ 1:00:32 – 1:07:45: