Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Γίνανε πολλά τα thank you και λιγοστά τα welcome

Φεύγοντας σε λίγες ώρες η 21η Ιουνίου που είναι πάντα μια ημέρα ιστορικής μνήμης για τον ΟΦΗ η κρητική ομάδα ανακοίνωσε ακόμη ένα βασικό ποδοσφαιριστή του περσινού κορμού που δεν θα μείνει στον ΟΦΗ αλλά θα πάει στη μακρινή Ινδία για να αγωνιστεί τα επόμενα δύο χρόνια. 

Ο λόγος για τον Γιον Τοράλ που έγινε ο τέταρτος στη σειρά παίκτης από τους 5 που έληγαν τα συμβόλαια τους και ήθελε να τους κρατήσει που απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του κατέθεσε η ΠΑΕ ΟΦΗ.

Και καλά να σου πουν 1-2 ποδοσφαιριστές  όχι να σου πουν 4 στους 5 όμως αυτό συνιστά μια μέγιστη αποτυχία για τους ανθρώπους που ανέλαβαν να κάνουν τις διαπραγματεύσεις με αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Πέρα από τα χρήματα οι περισσότεροι εξ΄αυτών των παικτών δεν ήταν 1-2 χρόνια στην ομάδα αλλά περισσότερα πράγμα που σημαίνει ότι πέρα από το οικονομικό έμπαινε στη μέση και το συναισθηματικό. Και ο καλός διαπραγματευτής φαίνεται από το αν μπορέσει να πιάσει στο φιλότιμο τον ποδοσφαιριστή και του αποσπάσει την υπογραφή. 

Πλέον τα thank you σε παίκτες γίνανε πολύ περισσότερα από τα welcome καθώς ήδη έχουν αποχωρίσει αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές  από την περσινή περίοδο , που προσέξτε ο ΟΦΗ ήθελε να τους διατηρήσει στις τάξεις του και η περίφημη ατάκα του Τρ. Δέλλα ότι ” οι ομάδες δεν γκρεμίζονται για να χτιστούν από την αρχή” πήγε περίπατο μέσα σε ένα μήνα. 

Ο ΟΦΗ έχει πλέον πολύ χτυπητές αδυναμίες στο βασικό του κορμό 10 ημέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν και δεν μιλάμε για 1-2 ελλείψεις αλλά για τουλάχιστον 5 ελλείψεις βασικών παικτών που πρέπει να καλυφθούν μέχρι να φύγει τουλάχιστον η ομάδα στις 12 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία. 

Κοινώς ο ΟΦΗ ψάχνει μισή ενδεκάδα βασικών παικτών μέσα σε 20 και κάτι ημέρες πριν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας , και ενώ σε ένα μήνα και κάτι ημέρες από την λήξη του πρωταθλήματος έχει πάρει μόλις 2 ποδοσφαιριστές και έχει χάσει την ίδια ώρα 4 παίκτες από το βασικό κορμό και συνολικά 8 από την περσινή ομάδα που είναι πολύ πιθανό να γίνουν 10 αν δεν ανανεώσουν και οι Λουκάο και Σωτηρίου. 

Εν κατακλείδι ο μέχρι τώρα μεταγραφικός σχεδιασμός δεν είναι τέτοιος που να πεις ότι τα πράγματα πάνε καλά αλλά χρόνος για να υπάρξει αντιστροφή του αρνητικού κλίματος υπάρχει αρκεί όμως αυτό να γίνει πρώτων σύντομα και κατά δεύτερον με την ποιοτική ενίσχυση της ομάδας που μετά και την φυγή του Τοράλ χρειάζεται τουλάχιστον 8 με 9 παίκτες για να πεις ότι δημιουργεί πρώτα απ΄όλα ένα επαρκές αριθμητικά ρόστερ και κατά κύριο λόγο όμως αξιόπιστο να χτυπήσει την 5η θέση που δίνει Ευρώπη. 

Μια θέση βέβαια που την λέμε και την αναφέρουμε περισσότερο οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας καθώς δεν έχει ακουστεί καμία επίσημη τοποθέτηση από πλευράς της ΠΑΕ ΟΦΗ για το ποιό είναι το πλάνο τους και η στόχευση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Για να ξέρει και ο κόσμος του ΟΦΗ που οδηγούμαστε γιατί μέχρι στιγμής ο ΟΦΗ βαδίζει σε επικίνδυνα αχαρτογράφητα νερά την ίδια ώρα που οι θεωρητικά αντίπαλοι του για την 5η θέση Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος κάνουν τη μια ποιοτική μεταγραφή μετά την άλλη δείχνοντας να έχουν αντιληφθεί το δέλεαρ της αλλαγής του format του νέου πρωταθλήματος της Super League.