Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη: Στην 100ετία του ΟΦΗ δεν χωράνε εκπτώσεις και πειραματισμοί στον σχεδιασμό

Ο ΟΦΗ τη νέα αγωνιστική περίοδο που θα ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής σαν σύλλογος και σίγουρα πρόκειται για μια σημαδιακή χρονιά όπου δεν χωράνε εκπτώσεις και πειραματισμοί στην προσπάθεια δημιουργίας επιτέλους μιας ομάδας αντάξιας της ιστορίας της ομάδας και των 100 χρόνων παρουσία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο Τρ. Δέλλας μετά το τέλος του ματς με τον Παναιτωλικό τόνισε ότι δεν είναι πρόθεση του να ξηλώσει την ομάδα και να την ξαναφτιάξει από την αρχή αλλά αυτό μάλλον στα αυτιά των περισσοτέρων φιλάθλων του ΟΦΗ δεν ήχησε και με τον καλύτερο τρόπο καθώς μετά τη φετινή τραγική χρονιά απ΄όλες τις απόψεις θα περίμενε κανείς το ποδοσφαιρικό πουλόβερ της ομάδας του ΟΦΗ να ξηλωθεί και όχι να μπαλωθεί. 

Και για να μην παρεξηγηθώ προφανώς δεν είναι ποδοσφαιρικά λογικό να διώξεις π.χ 20 παίκτες και να πάρεις άλλους τόσους όμως η ποδοσφαιρική λογική από την άλλη λέει ότι με 5-6 μεταγραφές και αποχώρηση 7-8 παικτών δουλειά δεν κάνουμε. Το μαχαίρι πρέπει να μπει βαθιά στο κόκκαλο όπως και το χέρι στην τσέπη για να έρθουν παίκτες πρώτης γραμμής και όχι ποδοσφαιριστές τύπου Μπάκου και Λουκάο που σε άλλες εποχές δεν θα περνούσαν ούτε έξω από το ΒΑΚ για πλάκα. 

Εκλαμβάνω ως άκρως θετική την στροφή του ΟΦΗ στην ελληνική αγορά και την μεταγραφική στόχευση ποδοσφαιριστών τύπου Σλίβκα που και γνωρίζουν το πρωτάθλημα και εμπεριέχουν πολύ χαμηλό ρίσκο στο ποσοστό επιτυχίας μιας μεταγραφής. Ο ΟΦΗ θα πρέπει βέβαια να “φορτώσει” το ρόστερ του και με Έλληνες και δεν εννοώ την πιτσιρικαρία που ορθώς μεγάλωσε αρκετά στο ΒΑΚ τις τελευταίες ημέρες, αλλά έμπειρους παίκτες από την Super League που θα προστεθούν και θα βοηθήσουν άμεσα το υπάρχον ρόστερ. 

Το να έχει ένα κράμα 14-15 ποδοσφαιριστών από την περσινή σεζόν ο ΟΦΗ είναι μια καλή βάση για να μπορέσει να προσθέσει 8 με 9 παίκτες ποιότητας προσθέτοντας μέσα σε αυτό και 4-5 πιτσιρικάδες που θα έχουν την δυνατότητα να εξελιχθούν και να πάρουν ευκαιρίες μέσα στη διάρκεια της σεζόν ανάλογα βέβαια και με την εξέλιξη της. Και σε αυτούς φυσικά δεν βάζω μέσα τους Αποστολάκη και Θεοδοσουλάκη που περιμένω να έχουν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Ο ΟΦΗ χωρίς να έχουμε δεδομένη την παραμονή των Βούρου, Μεγιάδο, Τοράρινσον, Τοράλ και Νέιρα θα χρειαστεί σίγουρα δύο στόπερ , ένα βασικό δεξί μπακ, ένα αριστερό μπακ αντί του Αμπάντα που μάλλον βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, ένα εξάρι ειδικά αν φύγει ο Γκλάζερ, ένα οκτάρι , ένα δεκάρι πρώτης γραμμής ειδικά αν πουληθεί ο Μπάκιτς, δύο τουλάχιστον βασικούς εξτρέμ και ένα σέντερ φορ που θα βάλει δύσκολα στον Ισέκα για την κορυφή της επίθεσης.

Εννέα παίκτες δηλαδή που δεν αποκλείεται να γίνουν και 10 αν πουληθεί και κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής. Και σε αυτές τις επιλογές παικτών δεν χωράνε εκπτώσεις και παζάρια αλλά ούτε και τα λάθη του παρελθόντος τύπου Ζερκάν, Τζου , Καμάου και πάει λέγοντας. Πρέπει να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο και να αποκτηθούν ξένοι παίκτες κατά βάση από το ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα έχει παρών στα 100 χρόνια του ΟΦΗ αλλά και μέλλον για τις επόμενες χρονιές.