Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άποψη ΟΦΗ: Είναι 3ος αλλά κάτι του λείπει για να σταθεροποιηθεί ψηλά

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές ο ΟΦΗ παρά την ισοπαλία στη Φθιώτιδα απέναντι στη Λαμία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα παρέμεινε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Και για να είμαστε ειλικρινής αν κάποιος μας έλεγε ότι μετά από 4 αγωνιστικές ο ΟΦΗ θα είχε 7 πόντους και απολογισμό 2 νίκες , 1 ισοπαλία και 1 ήττα θα λέγαμε ότι έχει κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα.

Και έτσι είναι καθώς η βαθμολογική συγκομιδή του ΟΦΗ είναι πολύ καλή όμως εντός αγωνιστικού χώρου η κρητική ομάδα δείχνει ότι της λείπει η σταθερότητα σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού της.

Για παράδειγμα έχει βάλει ναι μεν 6 γκολ και έχει την 5η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Αστέρα Τρίπολης και και Κηφισιά αλλά από την άλλη έχει δεχθεί και 7 τέρματα τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές που δεν τα λες και λίγα. Και άντε τα δύο γκολ από έναν αντίπαλο όπως ο Άρης είναι φυσιολογικό αλλά τα 5 γκολ συνολικά στα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Λαμία πρέπει να προβληματίσουν και κυρίως το γεγονός ότι τα μισά εξ΄αυτών προήλθαν από στατικές φάσεις.

Ο ΟΦΗ έχει βελτιώσει πάρα πολύ την κυκλοφορία της μπάλας τις πρώτες αγωνιστικές φτάνει εύκολα στη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου όμως δεν κάνει πολλές κλασικές φάσεις για την κατοχή της μπάλας που έχει, ενώ από την άλλη φαίνεται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στις αργές επιστροφές της ομάδας και την μετάβαση από την επίθεση σε φάση άμυνας.

Κάπως έτσι άλλωστε ήρθε και το 1-1 της Λαμίας στο χθεσινό ματς με την άμυνα του ΟΦΗ να παίζει πολύ ψηλά σε αυτή την φάση και να μην προλαβαίνει τον ταχύτατο Τσιλούλη αν και ο Βούρος σωστά τραβήχτηκε για να τον βγάλει οφσαϊντ.

Το ζητούμενο λοιπόν στον ΟΦΗ είναι η αγωνιστική σταθερότητα στα επόμενα ματς καθώς διάθεση και ικανότητα παικτών υπάρχει απλά η κρητική ομάδα πρέπει να γίνει πιο σφιχτή και ουσιαστική στο παιχνίδι της για να παραμείνει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα και να μην εξαρτάται πολλές φορές και από τον παράγοντα τύχη για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα όπως είπε και ο Νταμπράουσκας μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Λαμία.